Dani su možda prošli, ali naši Days Gone dojmovi tek kreću!

Posted by Dominik svibanj 6, 2019 in NEWS

Nakon punih mjesec dana studiranja Sonyjeve novoizašle PlayStation 4 ekskluzive, Days Gone, spremni smo s vama podijeliti naše sveukupne dojmove iz iste.

Ukratko, ako volite otvorene svjetove, akcijske avanture i dosta vam je priča o zombi postapokalipsama koje ni na koji način ne pokušavaju objasniti kako je do njih došlo, Days Gone ima svašta za ponuditi.

Sama akcija vrlo je kvalitetno izvedena, a isto vrijedi i za stealth elemente igre te vožnju, tj. fizički model vašeg vjernog motora i način na koji se on mijenja kako investirate u nove nadogradnje. Dobar dio razloga zašto ćete u osnovnim mehanikama Days Gonea toliko uživati jest njihova prepoznatljivost, što je ujedno i blagoslov i prokletstvo ove AAA igre. Naime, ako ste se nadali kakvim žanrovskim pomacima, bojimo se da ovdje nećete naići na išta slično.

I dok generičnost nikako nije riječ koja ima pozitivne konotacije, nemojte zamijeniti Days Gone za prosječni izdanak žanra – iako su praktički sve mehanike igre već itekako viđene i to često u puno bolje integriranim izdanjima, studio Bend barem ih je maksimalno ispolirao. Da, na trenutke nije bio siguran što točno učiniti s njima tako da su aktivnosti tipa lova na životinje i balansiranja reputacije kod suparničkih kampova premalo korištene, no sveukupni dojam je itekako pozitivan.

Isto vrijedi i za priču igre koja je iznenađujuće slojevita i zanimljiva, unatoč činjenici da njeni akteri nisu pretjerano dopadljivi te će sama po sebi biti dovoljna motivacija za završavanje 30-40 sati duge kampanje.

Drugim riječima, ako vam akcijske avanture otvorenog tipa još uvijek nisu dosadile, Days Gone za sada je najkvalitetniji takav naslov koji je stigao na PS4 ove godine.

Ove dojmove uskoro ćete gledati i u proširenom video formatu, i to uz markantnu, simpatično artikuliranu naraciju vašeg skromnog autora ovih redaka.