Gaming legenda i CoD kreator izvučen iz mirovine zbog Fortnitea

Posted by Dominik travanj 16, 2019 in NEWS

Epic Games ovih je dana uspio učiniti naizgled nemoguće – nagovoriti čovjeka koji se osigurao za stotinjak života da izađe iz mirovine i prihvati se motike.

Dobro, motika možda nije alat kojim će se Jason West pretjerano često služiti za vrijeme svojeg staža u Epicu (onu digitalnu ne brojimo), no suosnivač Infinity Warda i Respawn Entertainmenta definitivno se nakon šest godina vratio iz mirovine i već nekih mjesec dana radi na Fortniteu, izvještavaju američki mediji.

West je 2002. osnovao Infinity Ward skupa s kolegom Vinceom Zampellom, a nakon što je dvojac 2010. dobio nogu od Activisiona zbog navodnog neposluha, slegnuo je ramenima i osnovao Respawn Entertainment, mali nezavisni studio koji ovih dana samo najokorjeliji gameri znaju po opskurnom Mahjong serijalu Titanfall te u isti svemir smještenom simulatoru prijateljstva imena Apex Legends. Respawn se napokon uspio probiti u gaming industriji kada mu je Electronic Arts koji ga je 2017. posvojio dao da radi na ne puno poznatijem, ali osjetno odraslijem projektu imena Star Wars Jedi: Fallen Order.

Šalu na stranu, Westov angažman u Epicu je velika stvar, no kakav bi obol bivši stručnjak za tehnologije mogao dati ovom battle royale hitu ostaje za vidjeti. Vjerujemo da godišnji nastavci nisu opcija… Epic, pls, ne.